fredag 29 augusti 2014

Kladdkaka med BOUNTY

Jag köper ofta på mig godis i olika färg/form/smak och lägger i min "att baka med" låda. Ett par bounty bitar hade tagit plats i lådan ett ett bra tag när jag bestämde mig för att bjuda på fredagsfika på jobbet. För mig finns det bara ett recept när det kommer till kladdkaka och det är Leilas. Dessa underbart sega kanter och perfekta kladdiget, Mums!

Godiset tillför både seg- och knäckighet till den redan delikata kakan, Testa!


Kladdkaka med BOUNTY:
2 ägg
50 g smör
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0,5 dl matolja
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4-6 bounty bitar 
Topping: rostade kokoschips

Ugn 175 grader.

Smöra en form (jag valde en springform 24 cm)
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner smör och olja i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke innan du vänder ner dem i smeten.
Häll sedan smeten i den smörade formen och strö över skivad bounty.
Grädda i ugnen ca 30 minuter.

När kakan har svalnat strö över rostade kokoschips.


Ha en toppenfredag!
Happy Baking!

1 kommentar:

Sara sa...

Oj oj, gott!
Jag är ju tyvärr en sån gottegris så att ha godis hemma i en "det här är min bak-låda" det funkar inte. ;)
Men jag håller med, Leila kladdkaka går inte av för hackor. Jag får nog testa med Bounty. :)

Kram till dig!