lördag 14 december 2013

GlöggTryfflar

Tillsammans med en kopp kaffe kan en bit tryffel vara bland det bästa som finns. Tryfflar är också väldigt enkelt att göra, smaksättningen väljer du själv. Till jul kan det vara gott med glögg som smaksättning, här kommer ett recept från Mia Öhrns bok Julens godsaker.

Glöggtryfflar:
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
1 tsk honung
2 msk starkvinsglögg

Kakao till doppning

Klä en form (12x18 cm) med plastfolie.
Hacka chokladen fint.

Koka upp vispgrädde med smör och honung, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen.
Vispa ihop till en slät tryffelsmet. Tillsätt glöggen och vispa igen till en slät smet.
Häll chokladen i formen och låt stelna i kylskåp i minst 3-4 timmar.


Lossa tryffeln ur formen och skär den i mindre bitar. För att undvika att kniven fastnar skölj den i vatten och torka av mellan varje knivdrag. Låt stelna i kylen cirka 10 minuter.

Doppa tryfflarna i kakao och förvara i svalt fram till servering.

Inga kommentarer: