söndag 29 september 2013

ChokladMaränger

Många av min arbetskollegor hade denna maräng som favorit, choklad i bakverk bli sällan fel. Jag vet att jag sagt förr att maränger inte är någon favorit, jag måste däremot erkänna att några chokladmaränger även slunkit ner i min mage :)

Receptet ger tre plåtar maränger.

ChokladMaränger:
7 äggvitor
5 1/4 dl strösocker
Safta av en halv citron

Smak och Färg:
100 g mörk choklad
Chokladströssel (valfritt)

Ugn 130 grader C

Starta ett vattenbad, smärt chokladen och ställ åt sidan.
Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en värmetålig bunke.
Sätt bunken över ett vattenbad och vispa med elvisp tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader C. 
Ta bunken från vattenbadet och fortsätt vispa med elvispen tills dess att marängen har svalnat, ca 10 minuter.

Tillsätt den smälta chokladen i marängsmeten och bland försiktigt, smeten ska bli randig.
Fyll en spritspåse och spritsa marängerna med jämna mellanrum på papprad plåt. Grädda 30-40 minuter, när man marängen släpper från bakplåtspappret är de klara. 


Glass och maränger hör på något vis samman, lite senare idag kommer receptet på en chokladglass som jag toppat med dessa chokladmaränger. 


3 kommentarer:

Bland bakverk och kastruller sa...

Maränger som är så gott!!!

Madame Edith sa...

Men åh vad gott och vad fina dem blev :)

Kram Madame Edith

Elin Eriksson sa...

Ni kommer att gilla nästa inlägg, de hör jag de ;)

Trevlig kväll!