fredag 4 maj 2012

Mocca Frosting

En chokladfrosting smaksatt med mocca/kaffe, har man inte mocca arom/kaffe essens går det givetvis bra att använda espresso istället. Du kommer kanske inte att få en lika intensiv "mocca" smak men fortfarande en väldigt god chokladfrosting!

Frostingen stelnar bäst i kylskåpet och kan därefter utan problem stå några timmar i rumstemperatur utan att smälta.


Receptet har jag hittat på Passion 4 Baking

Recept:
(24 normalstora/48 mini)
200 g smör, rumsvarmt
3-4 dl florsocker
200 g choklad 70%
1-2 msk mocca arom

Lägg smör och florsocker i en skål.
Smält chokladen över ett vattenbad och tillsätt mocca arom.
Häll chokladen i bunken med smör och florsocker.
Vispa sedan frostingen på låg hastighet till en början för att undvika rökmoln av florsockret, använd en köksassistent eller elvisp. Ju längre tid du vispar, desto med luft vispar du in och frostingen bli därmed fluffigare.
Frostingen är nu färdig att användas!

Om frostingen är för lös att jobba med, ställ då in den i kylskåpet en kort stund innan du spritsar dina cupcakes, brer din tårta eller dekorerar dina kakor. OBS! inte för länge då frostingen då stelnar helt!

Inga kommentarer: